Midden Brabant Advies Regio Bank

Zilver op Zuid-Nederlands Kampioenschap voor leden Moergestelse schaatsclub De Vennen

Op zaterdagavond 30 oktober waren er in Breda voor de eerste keer in het nieuwe schaatsseizoen prijzen te winnen. Tijdens het Zuid-Nederlands Kampioenschap Supersprint en Pure Sprint veroverden Karlijn Schellekens en Sanne van Duijnhoven in hun categorie de bronzen respectievelijk de zilveren medaille. Sanne verbeterde bovendien haar eigen Clubrecords van Schaatsclub De Vennen op de 100 en 300 meter. Tegelijkertijd waren leden van De Vennen succesvol tijdens de eerste marathonwedstrijd in Tilburg.

Karlijn Schellekens (rechts) derde bij de meisjes Junioren-B (Foto: Wouter Groenen)

Bij de junioren bestond het Zuid-Nederlands Kampioenschap Supersprint uit twee ritten over 100 meter en een rit over 300 meter. Met respectievelijk 12.11, 11.97 en 28.55 verbeterde Karlijn Schellekens in alle drie de ritten haar persoonlijke record (PR) en met een vierde en twee derde plaatsen eindigde zij als derde in het eindklassement van de meisjes Junioren-B. Thomas van Berkel reed met respectievelijk 11.57, 11.33 en 17.05 ook drie PR’s, maar moest in de bijzonder sterke categorie Jongens-B genoegen nemen met de achtste plaats in de eindrangschikking. De categorieën Neo-Senior en ouder streden om de titel Zuid-Nederlands Kampioenschap Pure Sprint, waarvoor de afstanden 100, 300 en 500 meter moesten worden gereden. Op de 100 en 300 meter reed Sanne van Duijnhoven met 11.67 respectievelijk 28.00 twee keer de derde tijd en op de 500 meter was Sanne met 43.24 ruim twee seconden sneller dan de nummer twee in het tussenklassement, waardoor zij in de totaalstand de tweede plaats bij de dames Neo-Senioren behaalde. De tijden op de 100 en de 300 meter waren voor Sanne bovendien verbeteringen van haar eigen Clubrecords die zij op 23 februari 2019 in Deventer en 3 november 2018 in Eindhoven had gereden.

Sanne van Duijnhoven (links) tweede bij de dames Neo-Senioren (Foto: Wouter Groenen)

Het marathonseizoen in Tilburg werd op zaterdagavond 30 oktober geopend met wedstrijden voor Pupillen. Maartje van Dijck wist de wedstrijd over vier ronden voor meisjes Pupillen-B te winnen en was zelfs sneller dan alle jongens Pupillen-B die gelijktijdig waren gestart. Haar broer Tom leverde met een derde plaats in de wedstrijd over zestig ronden voor heren Senioren in de klasse C2 ook een uitstekende prestatie. Deze prestatie is extra bijzonder omdat Tom pas eerstejaars Junior-B is. Ook Teun van der Linden is nog steeds Junior-B, maar hij nam zelfs deel aan de marathon voor heren Senioren in de hogere klasse C1. Teun beëindigde de wedstrijd over eveneens zestig ronden op een keurige zesde plaats. Voor Masters-2 telde de wedstrijd in Tilburg mee voor de Regiomarathoncompetitie waaraan trouw door Jan op ’t Hoog wordt meegedaan. Met zijn negende plaats wist Jan zijn puntentotaal voor deze competitie weer flink te verhogen.

Tot slot van een druk schaatsweekend nam Karlijn Schellekens op zondagavond 31 oktober in Eindhoven deel aan een langebaanwedstrijd in Eindhoven. Onder moeilijke omstandigheden op de half open ijsbaan volbracht Karlijn de 500 meter in 45.25 en de 1000 meter in 1:31.25.