Midden Brabant Advies Regio Bank

Winnende reeks van PSV voorbij *

Recent heeft PSV Eindhoven vier zeges uit vier geboekt in de Nederlandse competitie door een 3-0 overwinning in Alkmaar. De Fransman Olivier Boscagli opende de score met een prachtig linkervoet schot vanaf 25 meter (14e). De 20-jarige aanvaller Yorbe Vertessen zorgde alweer in de 69e minuut voor de grote doorbraak en gaf in de 83e minuut een assist op Ritsu Doan. Na een perfecte start van het seizoen werd PSV Eindhoven deze zondag in eigen huis met 4-0 verslagen door Feyenoord. PSV Eindhoven heeft alle vier zijn wedstrijden in de Nederlandse hoogste klasse gewonnen, maar kreeg zondag een tegenslag te verwerken. De ploeg van Roger Schmidt verloor van Feyenoord Rotterdam (0-4).

Yorbe Vertessen speelde één helft voor PSV. PSV Eindhoven, winnaar van zijn eerste vier competitiewedstrijden, leed zijn eerste nederlaag van het seizoen. Yorbe Vertessen kwam in de rust in het veld en kon de tegendoelpunten van Jens Toornstra (45+1, 85e) en Brian Linssen (71e) niet meer goedmaken. Voormalig Genk-speler Cyreil Dessers voegde er in de blessuretijd (90+2) nog een schepje bovenop. Eerder op de dag won het Go Ahead Eagles van Philippe Rommens, die in de 52e minuut in het veld kwam, met 1-0 in eigen huis tegen PEC Zwolle. Siemen Voet kwam niet van de bank voor Zwolle. In de stand blijft PSV steken op twaalf punten en staat het nu één punt achter Ajax aan de leiding van de ranglijst. Go Ahead staat op de achtste plaats met zes punten, terwijl PEC Zwolle vijf van hun wedstrijden heeft verloren.

Lekker sportief bezig

Altijd een titelkandidaat

Hoewel het altijd een multi-sportclub is geweest, staat PSV Eindhoven vooral bekend als een voetbalgrootmacht . Samen met Ajax en Feyenoord vormt PSV de “Grote Drie” van het Nederlandse voetbal; in hun rijke historie hebben ze meer dan 20 competitietitels, 9 KNVB-bekers, een UEFA Cup en een Europa Cup gewonnen. De jeugdopleiding van de club wordt alom gerespecteerd in de voetbalwereld, en veel toekomstige sterren zoals Ruud van Nistelrooy en Arjen Robben verdienden hun eerste strepen toen ze voor PSV speelden. De club is nog nooit zo dominant geweest als in de jaren ’00. Ajax en Feyenoord waren niet in staat om een team te vormen dat mee kon doen om de titel. PSV nam dit in zich op en won tussen 2000 en 2008 maar liefst zeven Eredivisie-titels en één KNVB Beker. In 2010 haalden ze de krantenkoppen door hun oude rivalen Feyenoord met 10-0 te vernederen. Sindsdien wonnen ze in 2012 hun negende KNVB-beker en in 2015 opnieuw een Eredivisie-titel. Dit jaar is het niet anders voor de bookmakers en gokkers kunnen best een gokje maken op een gespecialiseerde website zoals bet777. U kan er onder andere op de Eredivisie wedden, die dit jaar weer razend spannend belooft te worden.

Zonder het goudhaantje

Na de zware 0-4 nederlaag van PSV Eindhoven tegen Feyenoord Rotterdam in de laatste wedstrijd van de vijfde speeldag, kreeg de Duitse trainer van PSV kritiek van het publiek omdat hij Noni Madueke niet liet starten. In een persconferentie, probeerde Roger Schmidt zijn keuze te rechtvaardigen. De Engelse aanvaller Noni Madueke van PSV Eindhoven begon de wedstrijd op de bank, maar kwam in de 72e minuut in de tweede helft tegen Feyenoord in actie voor de vijfde speeldag van de Eredivisie . De fans waren niet blij met deze keuze en bliezen op hun fluitjes. “Noni begon niet omdat hij moe was. Als je niet fris bent, is het ook moeilijk om 45 minuten te spelen, om dingen te creëren, om duels te winnen. Daar moet je fris voor zijn. Als je moe bent, ben je moe,” zei de coach over de 19-jarige.