Het pop-up restaurant op het biologische aspergevelden van Kwekerij Verhoeven in Cromvoirt gaat 11 mei open met een top-programmering! Er is zoveel enthousiasme dat het programma van gastrestaurants zelfs nog wat verder is uitgebreid.
Niet groter; wel langer open
Asperges in het veld is ook anno 2023 een fenomeen! Frank de Bot had zijn programmering voor het luxe en sfeervolle pop-up restaurant in Cromvoirt snel voor elkaar. Op niet minder dan 12 van de 20 open restaurantdagen verzorgt een gastrestaurant met 1 Michelinster de invulling van zowel lunch als diner. Achtereenvolgens zwaaien restaurant ’t Misverstant, Cercle des Gourmets, restaurant Pikaar*, restaurant Mász, Noble Kitchen*, restaurant De Rozario*, restaurant Vigor*, restaurant Eden* en restaurant Ingenhousz de scepter in de keuken. Naast de 20 open restaurantdagen zijn er overigens óók dagen vrijgehouden voor specifieke evenementen van bedrijven of grote groepen en vindt op maandag 15 mei van 14.00 tot 22.00 uur ook een speciale dag voor (horeca)ondernemers plaats, met proeverijen van overheerlijke gerechtjes en dranken én entertainment. Aanmelden voor de Ondernemersdag kan ook via de website.
Intiemere setting
Dit jaar werd voor het eerst de mogelijkheid geboden om via voorinschrijving alvast in te tekenen met een gezelschap en zo verzekerd te zijn van plaatsen op de gewenste dag. Daar werd met 2750 voorinschrijvingen driftig gebruik van gemaakt. Nu is het reserveren van plaatsen voor Asperges in het veld dan voor iedereen mogelijk. Het culinaire evenement speelt zich af in een intiemere setting, met per lunch of diner plek voor maximaal 150 gasten. De kwaliteit blijft zoals men die gewend is: van het hoogste niveau. Het advies is dan ook om niet te lang te wachten met reserveren. Dit kan via www.aspergesinhetveld.nl.
Rondleidingen
Naast het reserveren voor lunch of diner is het ook mogelijk om aan te melden voor een rondleiding door de aspergebedden. Nieuw is dit jaar dat ook de kersverse groentepluktuin Pluck van het veld bezocht kan worden. Tuinders Marilou en Winnie nemen bezoekers graag mee langs hun perceel vol verse kruiden, klein fruit en bloemen. Dit kan voorafgaand aan de lunch of het diner. Deze rondleidingen zijn te boeken via www.pluckvanhetveld.nl en kosten 12,50 per persoon.