Volgens het college (burgemeester en wethouders) tellen ze als parkeerplekken; volgens de ondernemers aldaar is het een stoep en deels hun eigen grond. De gemeenteraad wil duidelijkheid!
Bij de bouw van nieuwe woningen, moet het plan aan voldoende parkeergelegenheid voldoen. Gemeente Oisterwijk rekende daarbij parkeerplekken mee die volgens Ondernemend Moergestel, de verenigde ondernemers in het dorp geen parkeerplekken waren. Ondanks dat mag de nieuwbouw van de rechter doorgang vinden. De onduidelijkheid over de al of niet parkeerplekken bleef.
Uit een ingezonden brief van inwoners bleek eerder dat deze zich zorgen maken over de verkeersveiligheid en parkeerdruk op een strook langs de weg, die volgens hen geen parkeerstrook, maar een stoep betreft. De gemeente zou daar volgens hen geen bekeuringen uitdelen. De strook is voor een auto te smal, waardoor de stoep belemmerd wordt en voetgangers over straat moeten lopen. Het betreft een strook voor de panden Kerkstraat 2-10 in Moergestel. Het verkeer aldaar is stevig belast met onder andere vrachtverkeer, winkelend publiek, landbouwvoertuigen en meer verkeer wat door Moergestel komt.
In een andere brief, afkomstig van ondernemersvereniging, werd door de ondernemers geklaagd over de onduidelijkheid. Volgens hen zijn het formeel geen parkeerplaatsen, en zou bij gebruik de auto deels op straat, of deels op privé grond staan. In dat geval wordt ofwel het verkeer, ofwel de doorgang voor voetgangers en de toegang tot de winkels gehinderd.
De gemeenteraad heeft donderdagavond erkend dat de parkeerdruk erg hoog is, en er onduidelijkheid is over deze al of niet toegestane parkeerplekken. Daarop werd besloten het college (burgemeester en wethouders) opdracht te geven dat deze in overleg met de lokale stakeholders gaat zorgen dat er voldoende parkeerplekken zijn, en er duidelijkheid komt over het gebruik van de betreffende strook langs de Kerkstraat.