Midden Brabant Advies Regio Bank

Klachten over het niet meer zwarte gezicht

Onze website en social media lopen weer vol met leuke berichten voor de kinderen. Het is binnenkort 5 december, het wel bekende kinderfeest.

Kindjes genieten van het Sinterklaasfeest (Foto: Annita Schepens).

We hebben gemerkt dat er lezers zijn die hun mening willen geven over het roetveeg verhaal, en het afscheid dat is genomen van het zwarte gezicht.

We willen alle lezers die hun mening willen geven, daar gelegenheid toe bieden, maar we vinden de berichten voor de kinderen daar niet geschikt voor. Politieke discussies, met soms ook grof taalgebruik en kwade woorden richting de mensen die dit feest ieder jaar vol passie organiseren, passen wat ons betreft niet onder berichten voor kinderen. We hebben ze daar weggehaald.

Tegelijk hebben we de vrijheid van meningsuiting hoog, en was er afgelopen jaren ruim aandacht voor dit maatschappelijke probleem. Voor nu vragen we daarom eenieder die dat wil, zijn positieve of negatieve mening over de nieuwe gezichten, onder dit bericht te plaatsen. Voer gerust een discussie met elkaar, over het wel of niet… maar doe dat hier en laten we kinderen daar niet mee belasten!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Agenda