Midden Brabant Advies Regio Bank

Dai Dai N’tab tweede tijdens NK 500 meter

Nadat Dai Dai N’tab van Schaatsclub de Vennen uit Moergestel afgelopen vijf jaren maar liefst vier keer Nederlands Kampioen op de 500 meter was geweest, moest hij dit jaar genoegen nemen met de tweede plaats. Met deze klassering stelde Dai Dai wel deelname aan de eerste wedstrijden om de Wereldbeker veilig.

Dai Dai N’tab, winnaar van de zilveren medaille

Voor de Nederlandse schaatstoppers draait dit seizoen alles om de Olympische Spelen, die van 4 t/m 20 februari 2022 in het Chinese Peking zullen worden gehouden. Om daar te mogen starten zullen de schaatsers zich tijdens kwalificatiewedstrijden tijdens de kerstvakantie moeten plaatsen. Als voorbereiding op deze kwalificatiewedstrijden is deelname aan de internationale wedstrijden om de Wereldbeker van groot belang. Een startbewijs voor deze wedstrijden was voor Dai Dai N’tab daarom belangrijker dan prolongatie van zijn nationale titel. Dat doel werd in elk geval gehaald tijdens het op vrijdag 29 oktober in Heerenveen gehouden Nederlands Afstandskampioenschap 500 meter.

De twee ritten van Dai Dai verliepen echter allesbehalve vlekkeloos. Tijdens de eerste rit kwam hij tijdens de eerste passen na de start bijna ten val, hetgeen resulteerde in een tegenvallende opening van 9.92. Vlak na de eerste bocht werd zijn concentratie vervolgens verstoord doordat zijn tegenstander Ronald Mulder ineens met een liesblessure moest stoppen. Met zijn eindtijd van 35.16 stond hij achter Kai Verbij, Hein Otterspeer en Janno Botman slechts vierde in het tussenklassement. De tweede rit begon met een opening van 9.74 beter en zijn eindtijd van 34.92 was voldoende om Janno Botman en Hein Otterspeer in het klassement te passeren. Kai Verbij, zijn trainingsmaat bij profploeg Jumbo-Visma, werd met 34.79 en 34.71 overtuigend kampioen en Hein Otterspeer stond met 34.89 en 35.22 als nummer drie op het podium

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Agenda