Midden Brabant Advies Regio Bank

Lekker warm in huis *

Helaas is het dan toch weer zover, we gaan weer beginnen aan de winter. Dat betekent dat het weer koud wordt buiten, dat we weer dikke jassen aan moeten en misschien zelfs wel handschoenen en mutsen gaan dragen. De meeste mensen kijken hier nu niet echt naar uit.

Toch zijn er ook zeker mensen die wel van de winter houden. Natuurlijk komt dit voor een groot deel ook door de feestdagen Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw. Met de feestdagen komen we allemaal lekker samen om even gezellig te eten en drinken. Heerlijk, vinden de meeste mensen deze dagen.

Maar de winter heeft afgezien de feestdagen zeker nog wel meer positieve punten. Zo kijken de meeste mensen reikhalzend uit naar de dag dat we weer de schaatsen aan kunnen trekken en het ijs op gaan. Ook wordt er altijd uitgekeken naar de dag waarop sneeuw valt. Genoeg om naar uit te kijken met de winter.

Wat je houding tegenover de winter ook mag zijn, positief of negatief, het is in ieder geval belangrijk dat je het wel lekker warm hebt. Dit zowel binnen als buitenhuis. In dit artikel geven we je wat tips om het warm te hebben in je huis. Dus lees snel verder om warm te winter in te gaan.

De tips.

Waar moet je opletten bij het warm houden van jezelf en anderen binnen het huis? Er zijn een aantal controle checks die je ten eerste zou kunnen doorlopen om ervoor te zorgen dat je warm de winter aangaat. De eerste is bijvoorbeeld om even vlug te checken of alle radiatoren nog naar behoren werken. Doen ze dit niet en merk je dat ze niet warm genoeg zijn, dan kan het zijn dat er te veel lucht in de radiator zit. Dit moet je dan even oplossen.

Lekker warm in huis…

Werkt dit niet en merk je dat de radiator nog steeds niet echt warm is, dan is het aan te raden om ook even je cv ketel te controleren. Veel huizen bezitten nog een erg oude cv ketel die wellicht al lang niet meer naar behoren werkt. Als de cv ketel niet goed werkt dan zal je huis natuurlijk nooit echt warm worden.

Heb je nog een redelijk nieuwe cv ketel dan heb je waarschijnlijk geen problemen. Heb je daarentegen een oude cv ketel, dan is het zeker aan te raden om voor deze winter een nieuwe cv ketel, zoals bijvoorbeeld een atag cv ketel, te laten installeren. Niet alleen heb je dan weer constant warm water, maar nieuwe cv ketels zijn ook nog eens veel zuiniger en daardoor beter voor het milieu. Een nieuwe cv ketel zoals een atag cv ketel is dan ook een erg goede investering in de toekomst.

Dan de laatste tip die je waarschijnlijk ook zelf overwogen hebt is het simpelweg dragen van dikkere kleding. Het aantrekken van een lekkere dikke trui zorgt er niet alleen voor dat je het lekker warm hebt, maar omdat je vervolgens de verwarming minder hoog zet is het ook nog eens bevorderlijk voor het milieu. Zorg dan ook in eerste instantie dat je lekkere warming kleding aantrekt alvorens je de verwarming op de hoogste stand zet.

* Uitleg over de ster in de titel leest u in onze Disclaimer

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Agenda