Midden Brabant Advies Regio Bank

Wat Haaren in de toekomst te lezen krijgt van burgemeester Oisterwijk

Woensdag 13 oktober werd door de gemeente een koker geplaatst onder de bestrating van de nieuwe kiosk in het centrum van Haaren.

Onder toeziend oog van een handjevol ambtenaren en een toevallige passant, begraaft Wethouder Anne Cristien Spekle de capsule, rechts op de foto, midden onder het dak (Foto: Gemeente Oisterwijk).

De volgende dag stonden de bezoekers aan de gratis koffiekraam er bovenop. Vast niet wetende wat er onder hun voeten was begraven.

In de koker werd een brief gevoegd namens burgemeester en wethouders van Oisterwijk, gericht aan de toekomstige vinder. De ’tijdcapsule’ werd opgegraven tijdens de verbouwing van het plein en kreeg ‘met veel tromgeroffel’ een nieuwe bestemming. Mét daarin een boodschap aan de toekomst van Haaren.

Welke boodschap vraagt u zich af? Wat schreef de burgemeester over het dorp Haaren? U leest het hier:

Vandaag zet het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Oisterwijk de tijd even stil. Natuurlijk maar voor een kort moment.

Want we staan graag stil bij de opening van de nieuwe kiosk op het nieuwe Mgr. Bekkersplein. Een plein is het hart van het dorp. Mensen komen er samen. Mensen herdenken er hun oorlogsslachtoffers. Mensen bezoeken er de markt. En mensen maken er muziek. Vooral het laatste krijgt met de nieuwe kiosk een impuls.

Wie deze brief vele jaren later leest, is daar hopelijk nog steeds getuige van én geniet ervan.

Vandaag hebben we deze kiosk – gebouwd dankzij de inzet van heel veel Haarenaren – met veel tromgeroffel geopend.

En zet nu de tijd maar weer aan!

De brief aan de toekomst van Haaren
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Agenda