Midden Brabant Advies Regio Bank

Tweede boek vol protest over Oisterwijkse dingetjes

‘Een soort proteststem’, zo noemt schrijver Roland Smulders zijn werk, en het is meteen ook de titel van zijn tweede boek vol columns over de Oisterwijkse ‘dingetjes’. 

Het boek is de tweede bundel van Roland Smulders met columns over zijn woonplaats Oisterwijk. Onder het mom van ‘het mag schuren zolang het maar leuk blijft’, neemt hij de lezer mee langs door hem besproken onderwerpen. Dat doet hij wekelijks op de website Oisterwijknieuws.nl, en zo ook in die boek.

Over Oisterwijk valt nog genoeg te vertellen als het aan Roland Smulders ligt. Hij heeft zichzelf tenslotte niet voor niks uitgeroepen tot de Oisterwijkse dorpscolumnist. En wie zijn wekelijkse columns leest weet, dat hij als dat nodig is niet schroomt een soort proteststem te laten horen. Een beschouwer die op een gemoedelijke toon de draak steekt met ‘de dingetjes’ die zijn woonplaats zo bijzonder maken. Ook deze tweede bundel met columns van dicht bij huis verdient een plaats in de boekenkast van iedereen die Oisterwijk een warm hart toedraagt.

Schrijver en columnist Roland Smulders (Foto: Iris de Groot)

Roland
Roland Smulders (1960) besloot na een dramatische periode zijn droom van het schrijven in daden om te zetten. Inmiddels heeft hij enkele romans op zijn naam staan, verschijnen zijn korte verhalen op internet en kunnen zijn columns rekenen op een groep trouwe lezers.

Het boek telt 123 pagina’s, vol Oisterwijkse ‘dingetjes’, en is voor 14,50 aan euro’s te bestellen via Brave New Books.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Agenda