Midden Brabant Advies Regio Bank

Andy Irvine bij GUO in Oisterwijk

In Boschoord speelt op 7 november om 15.00 uur folkicoon uit Ierland Andy Irvine. Dit GUO-concert is zijn enige optreden in Nederland. Tickets gaan als de brandweer, dus wie hier bij wil zijn: reserveer tijdig via www.groetenuitoisterwijk.nl.

Andy Irvine

Zijn handelsmerken: prettig onvaste vocalen en onnavolgbare interpretaties op bouzouki, mandoline, mandola en mondharmonica. Van alle topformaties waarop Andy Irvine zijn stempel drukte, beklijft Planxty het meest. Met dit supergezelschap stortte hij het fundament voor de folkrevival in de jaren zeventig. Evenmin overtroffen: zijn duo-album met Paul Brady uit 1977.

Al dik 60 jaar trekt Andy Irvine de wereld over. Zeker tienmaal bracht hem dat bij GUO. Per weerzien blijkt hij zichzelf opnieuw te hebben uitgevonden. Ervaringen onderweg inspireren hem tot herbronning. Maar sommige van zijn songs zijn klassiekers die live nooit ontbreken: ‘The Blacksmith’, ‘My Heart’s Tonight In Ireland’, ‘Arthur McBride’, ‘Never Tire Of The Road/All You Fascists Bound To Lose’, …… IJkpunt blijft het engagement van de rondtrekkende Amerikaanse folkzanger Woody Guthrie zaliger.

Pal voor zijn vorige GUO-concert ontving hij een Lifetime Achievement Award. De Ierse RTE bekroonde die mijlpaal in oktober 2018 met een radio-/tv-concert. Forever young tikt hij ondertussen de 80 aan. Ooit speelt ook Andy Irvine zijn ‘Last Waltz’.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Agenda