Midden Brabant Advies Regio Bank

Videoconferencing zal ook na de pandemie blijven *

Als je 2020 begon als iemand met weinig tot geen ervaring met videoconferencing dan heb je het jaar waarschijnlijk als een expert op dit gebied afgesloten. De pandemie van het coronavirus versnelde snel een groeiende trend naar werken op afstand of hybride werk voor miljoenen werknemers over de hele wereld, en videoconferenties waren de technische motor die deze enorme omschakeling mogelijk maakte.  

Dat gezegd hebbende, niet alle platforms zijn gelijk gemaakt. Komend jaar zullen bedrijven moeten nadenken over hoe ze de beste technologie kunnen gebruiken om ervoor te zorgen dat werken op afstand efficiënt, effectief en zelfs plezierig blijft voor hun werknemers. Met opwindende nieuwe producten die beschikbaar komen in de toekomst, hebben videoconferenties en werken op afstand er nog nooit zo goed uitgezien.

Onderzoeksgegevens

Volgens onderzoeksgegevens zal werken op afstand tussen 2019 en 2022 met 77 procent toenemen, een aantal dat in werkelijkheid waarschijnlijk nog groter zal zijn, wanneer men rekening houdt met de onvoorziene gebeurtenissen van 2020. Zelfs als we 2020 terzijde schuiven, heeft het afgelopen decennium al geleid tot een toename van 400 procent van het aantal werknemers dat minstens één keer per week thuis werkt. Werknemers melden zelf veranderingen in hun werk die in lijn zijn met die cijfers: bijna een volledige 75 procent zegt dat hun werk nu meer samenwerking tussen teams inhoudt en 66 procent zegt dat ze meer samenwerken aan virtueel werk dan in voorgaande jaren.

Met de laptop op schoot…

Met de opkomst van videoconferenties hebben bedrijven natuurlijk een piek gezien in het aantal platforms dat concurreert om die conferenties te bieden. Ongeveer 62 procent van de bedrijven geeft aan drie of meer videoconferentieplatforms te gebruiken. Dat levert een duidelijk probleem op: samenwerking op afstand is afhankelijk van gedeelde tools en duidelijke communicatielijnen, en deze essentiële zaken worden moeilijker te onderhouden wanneer werknemers met meerdere platforms jongleren.

Perfect platform

Daarom zou het ideale product voor videoconferenties in-app-samenwerkings- en communicatietools bieden, waardoor werknemers niet voortdurend tussen verschillende producten hoeven te schakelen, waardoor de kans op miscommunicatie en fouten wordt verkleind. Probeer daarom als ondernemer of manager een platform te vinden dat je gebruikt voor alle videoconferenties binnen je bedrijf.

* Uitleg over de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u in onze Disclaimer

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Agenda