Midden Brabant Advies Regio Bank

Bewoning meerdere arbeidsmigranten in kantoorpand Haaren is niet toegestaan

In augustus zijn door de VVD vragen gesteld, of een pand in het dorp Haaren geschikt is voor huisvesting van arbeidsmigranten.

Het zou gaan om tijdelijke huisvesting, in afwachting van herbestemming van het pand. De toekomstige eigenaar wil het pand opsplitsen en er twee woonhuizen van maken. Tussentijds zouden er volgens hem inderdaad arbeidsmigranten wonen (klik hier voor het eerdere bericht).

Het college (burgemeester en wethouders) heeft in reactie aan de VVD laten weten dat de gemeente niet op de hoogte was van de huisvesting van arbeidsmigranten. Wel is toestemming gegeven voor de bewoning door één gezin. Vervolgens is bij controle gebleken dat er meerdere arbeidsmigranten verblijven, die niet samen een gezin vormen. ‘Specifiek voor het geval van Erfbosch 1 kunnen seizoenarbeiders die met elkaar in een huis verblijven en geen affectieve of familiaire band met elkaar hebben, alsmede op hun hoofdverblijf niet samenwonen, niet als één huishouden worden gekenmerkt …’ Daarmee is bewoning door meerdere arbeidsmigranten illegaal.

 

Erfbosch 1 in Haaren (Bron: Google Maps)
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Agenda