Midden Brabant Advies Regio Bank

Gemeente Oisterwijk wil hotel voor arbeidsmigranten

Arbeidsmigranten in Oisterwijk zouden onder andere gehuisvest kunnen worden in een speciaal voor hen gebouwd hotel.

Diverse recreatieve verblijfslocaties; bij gemeente is onbekend waar precies de arbeidsmigranten verblijven, maar dat het honderden zijn is bekend  (Bron: Google Maps)

Een dergelijke locatie zou 50 tot 150 plekken bieden aan arbeiders die hier voor korte duur aan het werk zijn. op vakantieparken is verblijf van deze arbeiders niet gewenst en ook huisvesting in bestaande woningen wil men vanaf. Voor de sociale omgang met zowel buurtbewoners als de arbeidsmigranten wil de gemeente waken. Welzijn van arbeiders en overlast voor de buurt, in zowel gedrag als uitstraling van de complexen, moet worden voorkomen.

Uiteindelijk is het aan ondernemers zelf om met voorstellen te komen voor locaties, die vervolgens door de gemeente aan de voorwaarden worden getoetst. Echter niet voordat ook de gemeenteraad over deze voorwaarden een ei heeft gelegd. De goedkeuring zelf, van enkele projecten in de recente periode, worden niet altijd voorgelegd aan de raad, en helaas zijn ook omwonenden niet altijd goed bij de plannen betrokken. Mede vanwege de kruimelregeling die wordt toegepast, zijn de inspraak mogelijkheden beperkt.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Agenda