Midden Brabant Advies Regio Bank

Oisterwijk laat mogelijk miljoenen liggen voor snelle woningbouw

Partij Algemeen Belang heeft een brief gestuurd aan de wethouder en het college. Er komen vanuit de Rijksoverheid miljoenen beschikbaar voor woningbouw, maar dan moet de wethouder wel snel reageren. Wachten op een komende raadsvergadering kan niet.

Vanaf 1 september 2021 kunnen gemeenten projecten aandragen voor de Woningbouwimpuls. Deze regeling stelt een financiële bijdrage beschikbaar voor het sneller bouwen van meer betaalbare woningen. Voor de regeling heeft de regering in totaal 250 miljoen euro beschikbaar gesteld. De aanvraag moet dan wel uiterlijk 17 september ingediend zijn.

Voor Algemeen Belang is de (sociale) woningbouw van groot belang. Mede daarom ziet de partij geen enkel excuus om deze kans te laten lopen. Daarom dringt de partij er bij het College (en bij de andere politieke partijen) op aan dat er snel wordt gehandeld om een aanvraag tijdig voor te bereiden en in te dienen.
In een brief aan wethouder Eric Logister zet Algemeen Belang in om voortvarend de aanvraag voor te bereiden en in te dienen. AB wil een volgende raadsvergadering niet afwachten, omdat e gemeente daarmee deze financiële ondersteuningk misloopt: ‘Niks doen is geen optie. Onze gemeente heeft betaalbare woningen nodig!’

Deze bijdrage staat los van de provinciale subsidie voor extra personele capaciteit; daarvan heeft Gemeente Oisterwijk vorige maand al aangegeven gebruik te gaan maken..

Als het plan klaar is, en de vergunning binnen, kan bouwen heel snel (Bron: Gemeente Oisterwijk).
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Agenda