Midden Brabant Advies Regio Bank

Jury maakt nominaties Oisterwijkse Karel Groenland Cultuurprijs bekend

Jaarlijks wordt in Oisterwijk de Karel Groenland Cultuurprijs uitgereikt. Deze prijs is bestemd voor een groep of een persoon die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de cultuur in Oisterwijk, Moergestel Heukelom en/of Haaren.

Cultuur valt nooit stil!

De cultuurprijs is vernoemd naar Karel Groenland (Foto: Joris van der Pijll).

Een deel van de culturele wereld had het in de jaren 2020 en 2021 moeilijk door de maatregelen die het coronavirus met zich meebracht. Cultuur valt echter nooit stil! Er is een aantal doorzetters dat er in slaagt hun culturele werk ook ‘in stilte’ voort te zetten. ‘We mogen ons gelukkig prijzen dat er veel aanmeldingen voor deze cultuurprijs zijn binnengekomen. Wij leren hieruit opnieuw dat ‘cultuur’ voor velen een belangrijk onderdeel van het leven is,’ aldus de jury.

Het grote aantal aanmeldingen maakte het voor de jury een pittige taak om uit de inzendingen vijf genomineerden te kiezen. Maar het is gelukt! Onderstaande vijf personen/organisaties worden genomineerd:

Koninklijke Harmonie Asterius
Huub Groenland
Redactie van het boek ‘Haaren, een wandelend dorp’
Oisterwijk in Beeld
Albert Nooren

Op 24 september zal bekend worden gemaakt wie van de vijf genomineerden dé winnaar van de Karel Groenland Cultuurprijs wordt!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Agenda