Midden Brabant Advies Regio Bank

Honderden gratis nestkastjes voor biodiversiteit in Oisterwijk

Maandag werden 360 nestkastjes afgeleverd bij inwoners die zich daarvoor konden inschrijven. Gemeente en B-team zijn blij met deze stap, ter bevordering van de biodiversiteit.

In diverse soorten en maten, voor iedere doelgroep een ander kastje.

Natuur in de Wijk, een project van Orbis, werd mede mogelijk gemaakt door de gemeente en het B-team. Maandag werden de eerste uitgereikt door wethouders Anne Cristien Spekle en Eric Logister. Eerder die dag reden vrijwilligers al met auto’s vol houten kastjes in hun achterbak. De kastjes zijn gemaakt voor de huismus, gierzwaluw, vleermuis en de wilde bij. Later dit jaar zal er nog beplanting worden uitgeleverd aan deelnemers en zullen er bloemenveldjes worden ingezaaid op gemeentegrond.

Ruud van der Star, voorzitter van het B-team is er blij mee: ‘Samen met Orbis hebben wij in het aangewezen gebied inwoners benaderd om nestkastjes op te hangen. Ook hebben inwoners uit het gebied zichzelf aangemeld. Door omstandigheden worden die nu pas uitgereikt. Dat doen we samen met de gemeente en Orbis. Wij vinden het een belangrijk project omdat het bijdraagt aan het terugbrengen van vogels en vleermuizen in de wijk. Uit onderzoek blijkt dat de stand van deze dieren sterk is gedaald. Op deze manier wordt een stukje biodiversiteit hersteld en komen er meer natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups.’

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Agenda