Midden Brabant Advies Regio Bank

Oisterwijkse loopt processie ter ere aan haar vader

Marion de Brouwer-Arts liep voorheen een processie met haar vader. Hij is helaas overleden, daarom loopt zij de tocht dit jaar alleen en haalt geld op voor onderzoek naar dwarslaesie.

‘Mijn vader en ik waren twee handen op een buik. Het rare is dat ik altijd bang ben geweest om hem te verliezen. We deden zoveel samen. Een van de dingen die we deden was onze jaarlijkse tocht van Valkenswaard naar Handel, de Handelse Processie. Hoe gek ook, ik vertelde hem dat ik bang was dat ik ooit de tocht alleen moest maken zonder hem. Mijn lieve vader is in november aan een dwarslaesie overleden na een val.’

Marion loopt de Handelse Processie op 19 en 20 juni, van Valkenswaard naar Handel, een tocht van maar liefst 80 kilometer! De Handelse Processie trekt al sinds het begin van de zeventiende eeuw naar Handel, oorspronkelijk om te bidden omdat Valkenswaard getroffen was door epidemieën. De officiële tocht gaat niet door, maar zelfstandig kan Marion de route wel afleggen. Haar vader is aan de gevolgen van een dwarslaesie overleden, en daarom gaat Marion de tocht lopen met een speciale intentie. Voor hem, en voor de Stichting Endparalysis, een organisatie voor mensen met een dwarslaesie.

‘Ik wil graag benadrukken hoe snel zoiets kan gaan. Enkele dagen voor mijn vaders val, brak onze dochter haar been. Ik reed in die week bij Haaren, waar in de vroege ochtend een fataal ongeval had plaatsgevonden. Ik weet nog dat ik bedacht: “Dat is nog dan een gebroken been.” Ik moest denken aan de ouders van het slachtoffer, om een dag later hetzelfde lot te treffen.’

Wil je Marion en haar doel ondersteunen? Klik dan hier en bekijk de pagina voor de donatie. 100% van je donatie gaat naar dwarslaesie-onderzoek!

Marion liep de Handelse Processie voorheen met haar vader.

Let op: Onderstaande donatie knop is niet voor de actie van Marion, maar voor steun aan onze website, dat u zich niet vergist!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Agenda