Midden Brabant Advies Regio Bank

Iedere week Frans weekend bij Oisterwijkse boules baan

Geniet van een Franse sfeer op eigen bodem, de Oisterwijkse banen van Petanqueclub Oisterwijk.

Als deze coronatijd ons iets heeft laten zien, dan is het toch wel dat we met z’n allen behoefte hebben aan gezellige, sociale contacten. De hele dag thuis zitten is ook niet alles. En nu de coronaregels beetje bij beetje worden versoepeld, is dit dé uitgelezen kans om weer eens lekker sportief aan de gang te gaan bij een toffe sportvereniging. En wil je er ook nog eens een Frans vakantiegevoel bij krijgen… kom dan boulen.

De Regiomix bij Petanque Club Oisterwijk (PCO)

In Nederland wordt jeu de boules (of ‘pétanque’) vaak gezien als een sport voor ouderen. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar ook niet-gepensioneerden en jongeren beleven veel plezier aan deze uitdagende bezigheid, waarbij meer komt kijken dan zomaar wat ballen gooien. Het gaat bij pétanque vooral om techniek en tactiek. Daarom vinden de huidige leden van Petanqueclub Oisterwijk (PCO) het leuk om u kennis te laten maken met deze fantastische sport. Want een sport is het, maar het is ook nog eens gezellig en goed betaalbaar.

Waar?
Het is even zoeken, want de club zit een beetje verscholen, achterin aan de Moergestelseweg (Sportpark D’n Donk) in Oisterwijk. Ze hebben daar een schitterende accommodatie met 42 buiten- en 12 binnenbanen. U kunt terecht op woensdagmiddag 13.30 – 17.00 uur, woensdagavond 19.00 – 22.00 uur en zondagochtend 10.00 – 13.00 uur. Verder organiseren ze regelmatig toernooien, waarmee je op zo’n dag van 10.00 uur tot ongeveer 17.00 uur “onder de pannen” bent. En voor leden die dat willen is er de mogelijkheid deel te nemen aan competities van de NJBB (Nederlandse Jeu de Boules Bond)

Proberen?
Je kunt zonder enige verplichting één maand naar eigen keuze uitproberen of je ’t leuk vindt. Er is deskundige begeleiding en natuurlijk ook echte jeu de boules-ballen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mia– 013-5282302 of Harrie – 013-5217337. Een e-mail sturen kan natuurlijk ook: pco.inschrijven@gmail.com of via de website www.petanquecluboisterwijk.nl

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Agenda