Midden Brabant Advies Regio Bank

Handhavers hebben in Oisterwijk meer beboet op avondklok dan elders

Handhavers hebben in de gemeente Oisterwijk meer boetes uitgedeeld vanwege het negeren van de avondklok dan in enkele andere gemeentes.

Handhaving op coronaregels (Bron: Gemeente Oisterwijk).

Burgemeester Hans Janssen gaf afgelopen donderdag uitleg aan de raad- en commissieleden over de stand van zaken rondom corona. Daarbij kregen de aanwezigen ook informatie over de afgesloten periode dat er een avondklok was ingesteld om het aantal besmettingen te beperken.

Gedurende de periode waarin de avondklok was ingesteld, dat was van 23 januari tot en met 28 april, zijn in de gemeente Oisterwijk 123 boetes uitgeschreven (op 32.000 inwoners) voor het overtreden van de avondklok. Volgens de informatie van de burgemeester waren dat er in Goirle 46 (op 24.000 inwoners)  en in Gilze Rijen 87 (op 26.000 inwoners).

Er zijn echter nog meer cijfers bekend van omliggende gemeenten die de burgemeester niet noemt in zijn verslag. De inwoners van Hilvarenbeek kwamen er met 23 (op 16.000 inwoners) relatief goed vanaf. Boxtel scoorde met 165 (op 31.000 inwoners) beduidend hoger, en Tilburg scoorde veel hoger, met 1.481 boetes (op 220.000 inwoners).

Het aantal boetes zegt overigens niets over het gedrag van de inwoners en bezoekers, het kan ook zijn dat handhavers meer of minder aanwezig zijn geweest of al dan niet strenger hebben opgetreden.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Agenda