Midden Brabant Advies Regio Bank

Duurzaam leven in Oisterwijk *

Iedereen is steeds meer bezig met duurzaam leven en dat is ook in Oisterwijk terug te zien. Zo liggen de supermarkten vol met biologisch eten en drinken, er scheuren steeds vaker elektrische auto’s voorbij en men spreekt onderling over de heftige natuurdocumentaires die populair zijn op televisie. Wil jij ook graag een steentje bijdragen aan een beter milieu? Lees dan snel verder voor tips over hoe je duurzaam kunt leven in Oisterwijk!

Tweedehands kleding

Tegenwoordig is het steeds hipper om tweedehands kleding te kopen. En dat is niet voor niets! Waarom zou je iets weggooien wat nog goed gebruikt kan worden? Zowel tweedehands kopen als het verkopen van oude kleren is erg populair. Tweedehands kleding scoor je in een kringloopwinkel of op internet. Tegenwoordig kun je jouw kleding inruilen bij Zalando. Supersnel, makkelijk én goed voor het milieu! Je kunt hier een aantal kledingstukken kiezen en je krijgt te zien hoeveel je voor het kledingstuk kunt krijgen. Dit krijg je vervolgens uitbetaald als cadeaubon van Zalando. Dus ben je jouw kleding zat, maak er dan iemand anders blij mee! Je vindt op de website van Zalando ook pre-owned items. Deze zijn zo goed als nieuw en hebben een kwaliteitscheck gehad. Deze kun je met een hoge korting kopen. Dus: beter voor het milieu en het scheelt jou een hoop geld!

Huisinrichting

Een nieuw huis of toe aan een nieuwe inrichting? Goed plan, maar doe het wel duurzaam! Misschien is het niet het eerste waar je aan denkt, maar er zijn veel manieren om duurzaam jouw (nieuwe) huis in te richten. Hierbij kun je denken aan muurverf zonder schadelijke stoffen erin. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor jou! Daarnaast kun je ook tweedehands meubels aanschaffen in plaats van nieuwe. Een tweedehands bank zit vaak net zo lekker als een nieuwe! Kijk eens in een kringloopwinkel of op Marktplaats. Een likje verf erop en het is als nieuw!

Duurzaam leven in Oisterwijk (Bron: Pixabay)

Isoleren

Een goede manier om duurzaam te leven is door jouw woning goed te isoleren. Nieuwe kozijnen en dubbelglas aanschaffen is een flinke klus, maar je kunt ook isoleren met kleine ingrepen. Zo kun je in de winter alle kieren en gaten bedekken. Dit doe je bijvoorbeeld met speciale strips langs de ramen en tochtstoppers voor de deuren. Dit is niet alleen een stuk duurzamer, maar scheelt je ook in de energiekosten. Win-win! Probeer ook vaker een trui aan te doen of een dekentje te pakken, in plaats van de verwarming hoger zetten. Zet ook de verwarming uit als je weggaat. Stoken in een leeg huis is zonde!

Afval scheiden

We weten het allemaal: afval scheiden is goed voor het milieu. Zo kun je bijvoorbeeld plastic apart houden, karton en etensresten. Er zijn tegenwoordig veel prullenbakken waarmee je gemakkelijk afval kunt scheiden. Doordat afval scheiden steeds populairder wordt, zijn er veel mooie en zelfs hippe prullenbakken te vinden!

Heb je de smaak te pakken en wil je nóg duurzamer leven? Lees dan nog meer tips over hoe je duurzaam kunt leven in Oisterwijk!

 

* Uitleg over de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u in onze Disclaimer 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Agenda