Midden Brabant Advies Regio Bank

Raadslid Oisterwijk en voormalig wethouder Haaren overleden

Maandagmiddag is voormalig wethouder Haaren Adrienne Verschuren op 61-jarige leeftijd plotseling overleden.

Adrienne Verschuren (Bron: PRO Oisterwijk)

Adrienne Verschuren was afgelopen raadsperiode wethouder in de gemeente Haaren namens partij Progressief ’96. Ze heeft de gemeente Haaren de laatste jaren richting de herindeling begeleid met de onderwerpen: Sociaal Domein, Jeugd, Onderwijs, Welzijn, Cultuur, Sport, Volksgezondheid en Communicatie. Voor de nieuwe raadsperiode heeft Adrienne Verschuren zich aangesloten bij PRO Oisterwijk en is met hen de recente verkiezingen in gegaan. Vanuit die partij zou zij plaats nemen in de gemeenteraad. De formele start daarvan was maandagavond. Die middag is zij helaas overleden. De geplande raadsvergadering werd hierop geannuleerd.

Actief

Verschuren was vanaf haar 23ste al politiek actief in Haaren. Daarnaast was zij actief in de maatschappelijke sector en heeft zich onder andere ingezet voor de Belangengroep Toekomst Haaren. Haar motto: ‘Betrek inwoners bij het proces, laat het proces democratisch verlopen en inwoners bepalen welke richting we opgaan.’ Verschuren was gehuwd en heeft 2 kinderen in de leeftijd van 23 en 26 jaar. Vanaf 1976 is zij woonachtig in Haaren, vanwege werkzaamheden op Haarendael. Later afgestudeerd in Cultuurwetenschappen, met specialisatie Emancipatie en Ontwikkeling. Een aantal jaren heeft zij directiefuncties vervuld bij Centraal Opvang Asielzoekers en daarna is ze werkzaam geweest in Tilburg in relatie tot Brede Scholen/Integrale Kindcentra.

Als vrijwilliger was ze jarenlang actief bij voetbalvereniging Nemelaer, met grote affiniteit voor vrouwenvoetbal en maatschappelijke projecten zoals de Voedselbank. Ook stond zij aan de wieg van de ontwikkeling van de nieuwe Haarense reus Ariaoneke

Ontdaan

Burgemeester Hans Janssen is enorm ontdaan door het bericht: “Ik heb Adrienne Verschuren leren kennen als een zeer aimabel, betrokken en enthousiaste wethouder. Zij heeft zich de afgelopen jaren enorm ingespannen voor een warme overdracht van het dorp Haaren aan de gemeente Oisterwijk. Vooral binnen het sociaal domein was zij vastberaden in haar overtuiging dat door de herindeling niemand tussen wal en schip mocht vallen. We verliezen in haar een warme en betrokken ex-wethouder, toekomstig raadslid en inwoner. Namens de nieuw gekozen raad wens ik de nabestaanden en haar fractiegenoten veel kracht bij het verwerken van dit intens verdrietige verlies.”

Direct na het bericht volgen diverse steunbetuigingen vanuit collega-politici. Onder andere van Hagar Roijackers (Fractievoorzitter GroenLinks Brabant) en Berend de Vries (Wethouder Gemeente Tilburg): ‘Een bijzonder warm mens is vanavond plotseling overleden. Ik heb Adrienne leren kennen als een zeer betrokken wethouder.’ Er volgen zo meer inwoners, verenigingen en collega’s die hun medeleven tonen…

Namens onze redactie wensen wij haar familie, vrienden, betrokken vrijwilligers, collega ambtenaren en alle collega-politici heel veel sterkte toe.

Donderdag is er gelegenheid tot afscheid nemen (Klik hier).

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Agenda