Midden Brabant Advies Regio Bank

Burgemeester Oisterwijk annuleert raadsvergadering vanwege overlijden raadslid

De burgemeester van Oisterwijk heeft de eerste raadsvergadering van de nieuwe gemeente na de fusie met Haaren, plotseling geannuleerd.

Burgemeester Hans Janssen (Bron: Gemeente Oisterwijk)

De vergadering zou om 20.00 uur starten, maar werd eerst geschorst, en later vanwege een ‘onvoorziene omstandigheid afgelast’ zo toont de website van de gemeente. Kort daarna bleek dat er vanmiddag een raadslid is overleden, daarover leest u hier meer.

Maandagavond zou de nieuwe raad spreken over de regelingen die nodig zijn voor de komst van Haaren bij Oisterwijk, over de begroting, het nieuwe coalitie akkoord en de nieuwe raadsleden en wethouders zouden worden benoemd. Inwoners en media luisteren vanwege corona beperkingen op afstand mee, maar de verbinding met die raadszaal is niet tot stand gekomen, anders dan de mededeling dat de vergadering niet zou starten.

Kort voor de vergadering riep de burgemeester de fractievoorzitters bij zich voor overleg; snel daarna volgde het bericht van annulering. De raadsleden hebben Tiliander verlaten; volgens Brabants Dagblad in ‘grote verslagenheid’.

De raadsvergadering vindt plaats op donderdag 7 januari om 19.30 uur.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Agenda