Midden Brabant Advies Regio Bank

Wethouder Stefanie Vatta neemt emotioneel afscheid van Oisterwijk

Wethouder Stefanie Vatta was afgelopen maanden afwezig in het Oisterwijkse gemeentewerk.

Wethouder Stefanie Vatta

Vanavond heeft zij de inwoners en alle betrokkenen met dank en enige emotie in haar stem toegesproken bij de laatste raadsvergadering van deze periode. Dit nadat de burgemeester en Myrte Hesselberth haar namens de raad hebben bedankt voor haar inzet. Inzet die vanwege een vooral zeer hoge betrokkenheid, de drang het beste te doen voor onze samenleving, in combinatie met gezin thuis soms teveel werd. Burgemeester Hans Janssen sprak over de zware taak die zij perfect heeft willen oppakken, in een moeilijke periode, zowel financieel alsmede vanwege corona.

Vatta was vanavond ondanks haar verlof speciaal naar de raad gekomen om op gepaste wijze afscheid te nemen. Ze benadrukte dat ze in haar werk veel heeft moeten opletten hoe en wat ze naar buiten bracht, en dat dit haar heeft beperkt in haar werk. Vatta beschrijft zichzelf als politicus in hart en nieren met een roeping te bouwen aan een samenleving. ‘Burn-out klachten hielpen mij om in te zien dat ik niet de beste versie was van mezelf. Ik was iets te hard aan het rennen en wilde alles perfect doen voor iedereen en niemand beledigen. De lat lag erg hoog en die had ik daar zelf gelegd.’ Ze gaat nu eerst haar eigen horizon verbreden en verdieping opzoeken in haar leven.

Over de omgeving waarin zij heeft gewerkt zegt ze: ‘Ik heb vaak het gevoel gehad dat ik niet helemaal mijzelf kon zijn. Omdat ik niemand wilde beledigen of mijn woorden anders worden geïnterpreteerd. Ik wou dat ik eerder zo open heb durven spreken als nu.’ Vervolgens volgde een oproep om meer aandacht te geven aan wat goed gaat en bestuurders de ruimte te gunnen vanuit hun gevoel en hart te spreken.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Agenda