Midden Brabant Advies Regio Bank

Spanningen op AZC Oisterwijk lopen op na corona uitbraak

Op het AZC in Oisterwijk is een corona uitbraak geconstateerd. Binnenhouden van de jeugd lukt niet volledig.

Een flinke hoeveelheid hulpdiensten voor een incident op AZC Oisterwijk, of deze toenemen vanwege de corona maatregelen is niet bekend (Foto ter illustratie: Toby de Kort)

Op het AZC lopen de spanningen op vanwege corona besmettingen. Na constatering van besmettingen bij 5 personen moesten bewoners afgelopen week in quarantaine blijven.  Met name jongeren binnen houden lukt moeilijk. Daarvoor is extra beveiliging ingezet, zo laat Omroep Brabant weten.

Het COA heeft een protocol (zie onder). Er is hiervoor na de corona uitbraak extra begeleiding ingezet, maar formeel mogen die de bewoners volgens de aanwezige leiding niet binnen houden. Ook niet als deze volgens de richtlijnen in quarantaine moeten blijven. COA geeft aan dat ze er alles aan doen middels gesprekken en uitleg,  en dat 99% hier gehoor aan geeft.

Er zijn in Oisterwijk geen aparte ruimtes voor AZC bewoners met corona besmetting.

 

Lees meer berichten over AZC Oisterwijk.

 

[box style=”info”]Protocol COA

Zijn er vermoedens van besmetting met het coronavirus? Dan laten we de bewoner testen en plaatsen we hem samen met zijn huisgenoten in quarantaine tot de testuitslag bekend is. Is een asielzoeker met het coronavirus besmet? Dan blijft de bewoner in isolatie en beslissen GezondheidsZorg Asielzoekers (GZA), de GGD en het COA welke maatregelen we moeten nemen voor de bewoner en zijn huisgenoten. [/box]

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Agenda