Midden Brabant Advies Regio Bank

Vijf AZC bewoners aangehouden door Politie Oisterwijk (Update)

Afgelopen zondagavond zijn enkele jongemannen, woonachtig op AZC Oisterwijk, aangehouden.

Politie Oisterwijk pakt jonge AZC bewoners op aan de Vennelaan (Foto ter illustratie: Toby de Kort).

Er was volgens getuigen een incident bij de BP benzinepomp aan de Gemullehoekenweg in Oisterwijk. Hier kwamen drie politiewagens op af. Kort daarna werden enkele jongemannen aan de Vennelaan, de weg richting het AZC, door de agenten aangehouden.

Na eerst een lange periode van overlast, was het eerder dit jaar opvallend rustig. De laatste maanden is het aantal incidenten helaas weer toegenomen. Volledige cijfers en juiste registratie van toe- en afname waren er afgelopen jaren niet.

De politie laat desgevraagd weten dat ‘er zondagavond vijf aanhoudingen zijn verricht na een melding van winkeldiefstal bij het BP tankstation. Eerst kwamen er twee en daarna nog eens drie jongens / mannen binnen die zich schuldig maakten aan diefstal.’ Het betreft flessen drinken en snoep. ‘De verdachten zijn 15, 17, 20, 23 en 26 jaar.’ De verdachten staan volgens politie met hun woonplaats geregistreerd in Oisterwijk (2), Baexem (2) en Budel (1). ‘Vier van hen hebben, ondanks dat het om een gering bedrag gaat, een dagvaarding gekregen, tegen één is een sepot opgemaakt. Bij hem werd de diefstal niet bewezen.’

[box style=”info”]Meer over AZC Oisterwijk[/box]

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Agenda