Midden Brabant Advies Regio Bank

Buuf by Chocolate

Van een Oisterwijkse mantelzorger, uit de dagelijkse praktijk:

Buuf houdt van zoete en lekkere dingen. Vroeger bakte ze er zelf op los maar dat is verleden tijd. Haar handen werken niet meer mee en ze vindt het een heel gedoe. Bakken geeft troep en een hoop afwas.

Buuf lust ze graag, taart van de bakker, de schoondochter en de buurvrouw.

Heel Holland bakt, dus ook de bakker om de hoek, de schoondochter en soms de buurvrouw. Buuf zegt lachend: “ik vang van alle kanten”.

Voor een familie high tea verzorg ik in dit weekend de zoete kant. Een chocoladetaart hoort daar natuurlijk bij. Een hele taart is voor een high tea een beetje teveel van het goede dus vraag ik: “Buuf, ik ga chocoladetaart bakken, wil je ook een stukje?” “Ja graag, daar zeg ik geen nee tegen”, zegt buuf. Meteen na het weekend komt buuf met haar lege bordje naar buiten. “Die chocoladetaart van jou, die was lekker”, roept ze vrolijk. “En de volgende dag kwam mijn schoondochter ook nog eens met zelfgemaakte taart langs, ook heerlijk”.

Voor buuf was de vangst dit weekend weer goed en zoet! Buuf by chocolate: het wordt haar van alle kanten gegund.

[box style=”info”]Durf te Zorgen
Zorgt u? Of zorgt er iemand voor u? Leuke en nuttige voorbeelden zijn van harte welkom. Boodschappen, gras maaien, een spelletje, praatje aan de deur… Mail uw korte uitleg, ervaring of dankwoord samen met een rechtenvrije foto naar dtz@oisterwijknieuws.nl [/box]

 

DTZ logo low

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Agenda