Midden Brabant Advies Regio Bank

Veroorzaker vechtpartij AZC Oisterwijk overgeplaatst

Na een vechtpartij op het AZC in Oisterwijk, afgelopen zaterdag, werden twee personen aangehouden. De aanstichter is direct overgeplaatst naar een andere locatie.

Politie aanwezig op AZC Oisterwijk (Foto: Toby de Kort).

Zaterdagmiddag is de politie opgeroepen voor een vechtpartij op het AZC in Oisterwijk. ‘Twee AZC bewoners zijn aangehouden vanwege bedreigingen, beide  met een mes,’ aldus de woordvoerder van politie. Volgens de politie waren het minderjarige asielzoekers van respectievelijk 14 en 16 jaar. De politiek heeft eerder duidelijk aangegeven dat dergelijke jeugdige overlastgevers in Oisterwijk niet meer welkom zijn. In het verleden kwam het voor dat overtreders meerdere keren na elkaar opgepakt werden, soms binnen een week. Ze werden na verhoor teruggebracht naar het AZC in Oisterwijk en de overlast bleef bestaan.

Vanwege het nieuwe strengere beleid, en de effecten en uitvoering daarvan, hebben we COA en Gemeente gevraagd hoe men daar in deze situatie in de praktijk mee omgaat: ‘De betrokken personen zijn niet eerder betrokken geweest bij incidenten. Zij waren nog maar pas in Oisterwijk, er waren geen signalen dat er onderlinge wrijving of onrust was,’ aldus een woordvoerder van Gemeente Oisterwijk. Hieruit blijkt dat er eerder geen aanleiding was in te grijpen. ‘De initiator van het incident is inmiddels tijdelijk overgeplaatst. Tijdelijk, zodat het COA tijd heeft om naar een andere, definitieve oplossing te zoeken. De persoon komt niet meer terug naar Oisterwijk.’

Verder laat de gemeente weten dat er voor het Openbaar Ministerie geen aanleiding is deze personen strafrechtelijk te vervolgen, maar ook dat dit niets afdoet aan de door het COA ingestelde maatregel.

[box style=”info”]Meer over AZC Oisterwijk [/box]

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Agenda