Midden Brabant Advies Regio Bank

Rondje Brabantse wateren met Zonnebloem Moergestel

In juni hebben 25 gasten van de Zonnebloem (afdeling Moergestel) een hele fijn dag gehad op het water. Wat was het, ondanks wat minder weer, genieten!

Met De Zonnebloem op pad
’s-Morgens om 9.00 werd er verzameld op het St. Jansplein en vertrok de groep richting Drimmelen, om rond de klok van 10 uur in te schepen op de Zilvermeeuw. Het regende pijpenstelen, maar dat kon de pret niet drukken! Onder het genot van een kopje koffie met gebak voeren ze door de mooie Biesbosch met zijn rietkragen, waterbekkens, pontjes via het Hollandschdiep onder de Moerdijkbruggen door waar je normaliter altijd overheen rijdt, bijzonder toch!

De boot passeerde het mooie Dordrecht, met zijn hele oude kerktoren, langs allerlei scheepswerven en aanverwante bedrijven, terwijl er ondertussen ruimte was voor een drankje en een heel goed verzorgde lunch. Via de sluizen van Werkendam kwam het gezelschap weer in de Biesbosch terug waar om 16.00 uur in Drimmelen werd aangemeerd. Gelukkig was het opgehouden met regenen en kon men droog naar de auto’s. Een zeer geslaagde dag, die zeker voor herhaling vatbaar is!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Agenda