Midden Brabant Advies Regio Bank

Nu al kritiek op Oisterwijkse druppeltonde

Wij noemen het een ‘druppeltonde’, een halve rotonde in de vorm van een druppel, want een kruispunt kan je het niet noemen en helemaal rond gaat hij niet. De gemeente noemt het een verkeersplein, maar of dat de juiste benaming is voor het kruispunt bij de spoorovergang Blokshekken, tussen Boerenbond en Jumbo?

De ‘druppeltonde’ vanuit de lucht (Bron: Gemeente Oisterwijk)

Los van de naam, is er op social media deze week een discussie ontstaan met de vraag of de nieuwe inrichting voor iedereen duidelijk en veilig is. Vraagtekens zijn er onder andere over het fietsverkeer ‘hoe moet je van station richting KVL fietsen?’ en ’tweerichtingsverkeer is mijns inziens vragen om problemen!’ Maar ook voor voetgangers: ‘de stoep houdt op!’ en ‘laden en lossen bij Jumbo sluit de stoep af’. Opmerking over gebrek aan onderscheid in kleur van de bestrating ‘kies je voor ROOD asfalt voor het fietspad én RODE klinkers voor de rijbaan’ en de afwisselend gescheiden en gecombineerde rijbaan voor auto’s en fietsers roept vragen op …

De ‘druppeltonde’ zal vanaf ongeveer 20 juli volledig gebruikt kunnen worden.

[box style=”info”]Reacties zijn als altijd welkom via onze Facebook [/box]

Een inwoner vraagt zich af of dit, van links naar rechtsonder, de weg is voor de fietsers van station richting KVL (Bron: Facebook)
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Agenda