Midden Brabant Advies Regio Bank

Lezing over vogels bij IVN Oisterwijk

Vogels trekken in het algemeen ieders belangstelling wel, maar wat weten we eigenlijk verder in detail van de vogels? Op verzoek van IVN Oisterwijk en LNMH Haaren doet vogelkenner Lou Megens tijdens zijn lezing een boekje open over het raadselachtige leven van vogels. De lezing duurt ongeveer 2 keer 1 uur.

Gastspreker Lou Megens gaat op deze avond in op onderwerpen als: Zijn vogels intelligent? Kunnen vogels kleuren onderscheiden? Hoe goed kunnen vogels ruiken? Wat was er het eerst, de kip of het ei? Hebben vogels een goed geheugen? Waarom kunnen vogels vliegen? Kunnen vogels gevoelens tonen? Hoe goed kunnen vogels horen? Daarnaast wordt ingegaan op begrippen als mimicry, samenscholingsgedrag, symbiose, camouflage etc. Voor iedereen een zeer informatieve en interessante lezing over vogelgedrag. Vele vragen worden beantwoord met ondersteunend fotomateriaal en instructief filmmateriaal
Megens is een vogelkenner met een brede en diepgaande kennis. Naast kenner van vogels en kweker van diverse soorten is hij ook nog een boeiend verteller. Tijdens zijn lezingen neemt hij de bezoeker via zijn dia- en filmpresentatie mee de natuur in om vogels te zien en te horen, terwijl hij ondertussen allerlei wetenswaardigheden vertelt. Van jongs af aan is hij al in de weer met vogels; hij schreef er ook al een aantal boeken over.

De gratis lezing is op maandag 25 maart in de Voorhof, Kerkstraat 64 in Oisterwijk. Aanvang lezing 20.00 uur.

[box style=”info”] Meer berichten en activiteiten met IVN in Oisterwijk[/box]

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Agenda