Midden Brabant Advies Regio Bank

Geniet van de Natuurtoer door Oisterwijk

Boswachter en natuurgids Frans Kapteijns van Natuurmonumenten neemt u mee in de PAREL Express, de Oisterwijkse toeristentrein. Liefhebbers van natuurschoon en een goed verhaal, worden uitgenodigd voor een heerlijke tour door het mooie Oisterwijk, met de unieke en hagelnieuwe Oisterwijkse Natuurtoer.

De Natuurtoer

Samen op pas met de PAREL Express (Foto: Joris van der Pijll).

Het is een schot in de roos. De Natuurtoer omvat een rondrit van ruim 2,5 uur; inclusief een tussenstop bij het Oisterwijkse Bezoekerscentrum Groot Speijck. Het gemak en de gezelligheid van een rondrit met de PAREL Express, gecombineerd met de bijna onuitputtelijke informatie over de Oisterwijkse natuur en haar recreatieve historie. Terwijl de deelnemers rustig genieten van het uitzicht en de rondgang door Oisterwijk en haar alom bekende natuurschoon, vertelt Frans Kapteijns met zijn natuurminnende woorden over hetgeen langs de route voorbij komt. Hij vertelt onder andere over diverse straatnamen en hun relatie met de natuur, over bijzonder groen in het stadse dorp, en uiteraard ook over plant en dier in de Oisterwijkse bossen en rond de vennen.

Vooral voor een gemêleerd gezelschap, met hele kleine en wat oudere benen, is deze rondrit met de PAREL Express ideaal. Een heerlijke middag die met trots aangeboden mag worden aan de inwoners van Oisterwijk, en de Oisterwijkse dag- en verblijfsrecreant. Hij is te reserveren, deze zomer en het najaar.

[box style=”info”]Informatie en reserveren Natuurtoer Oisterwijk [/box]

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Agenda